Antena 3 CNN Actualitate Legea antifumat. Dispută aprinsă între inițiatoarea legii și Mihai Constantinescu, Silviu Prigoană și Mugur Mihăescu

Legea antifumat. Dispută aprinsă între inițiatoarea legii și Mihai Constantinescu, Silviu Prigoană și Mugur Mihăescu

Legea antifumat. Dispută aprinsă între inițiatoarea legii și Mihai Constantinescu, Silviu Prigoană și Mugur Mihăescu
27 Mar 2016   •   11:33

Legea antifumat a împărțit românii în două tabere. Iar nume cunoscute ale showbizului au intrat în dispută.

Mihai Constantinescu, Silviu Prigoană, Mugur Mihăescu, dar și inițiatoarea legii antifumat, Aurelia Cristea, s-au confruntat în emisiunea Cristinei Țopescu, Dincolo de aparențe, fiecare considerând că argumentul său e mai puternic.

Deși nu fumează, Mihai Constantinescu spune că i se par dezolante acum cafenelele golite de fumători.

''Am fost într-un mall și am văzut o priveliște jalnică în toate locurile unde se fuma. Unde erau cafenele și oamenii se strângeau și fumau, vorbeau și consumau, nu mai era decât vânzătoarea'', a mărturisit artistul.

La rândul său, comediantul Mugur Mihăescu, vicepreședinte al Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric al Capitalei, spune că este vorba despre împărțirea în două a unei societăți cu anumite particularități, care nu era pregătită de această schimbare.

''Suntem puțin în urmă cu ceea ce înseamnă a ieși afară să mănânci, suntem puțin în urmă cu nivelul de trai față de statele alea unde nu se fumează nici în casă'', a spus Mugur Mihăescu.

Acesta afirmă că și-a dorit o lege care să prevadă locuri speciale pentru fumători în cafenele și cluburi, dar asociația din care face parte nu a fost consultată.

Parlamentarul PSD Aurelia Cristea, inițiatoarea legii, susține că legea antifumat este produsul unor consultări ample cu peste 250 de ONG-uri, printre care și cea din care face parte Mugur Mihăescu, și că acum doar lobby-ul masiv al industriei tutunului agită spiritele.
 

Cel mai vehement a fost Silviu Prigoană. Acesta susține că nu este normal ca în condițiile restricționării majore a fumatului să mai existe accizarea țigărilor.

''E ca și cum statul îmi dă mie benzină, mi-o accizează - îmi ia cam 80% din preț accize - dar apoi îmi spune că nu am voie să ies cu mașina din garaj că e toxic. Haide să trecem pe mașini electrice, că e mai poluantă benzina decât țigara'', a spus Prigoană.

 

 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close