Antena 3 CNN Actualitate Legea armelor şi muniţiilor a fost modificată. Vezi aici noile reguli

Legea armelor şi muniţiilor a fost modificată. Vezi aici noile reguli

Legea armelor şi muniţiilor a fost modificată. Vezi aici noile reguli
Sursa foto: Foto: pursuingthewind.blogspot.com
27 Iul 2011   •   18:02

Legea armelor şi muniţiilor a fost modificată. Începând cu miercurea aceasta, persoanele care vor să îşi cumpere o armă de foc vor fi nevoite să respecte condiţii mult mai stricte.

Legea care modifică regimul armelor şi muniţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial al României şi va intra în vigoare în 30 de zile.

În primul rând au fost incriminate ca infracţiuni traficul ilicit şi fabricarea ilicită de arme şi muniţii. A fost introdus conceptul de "valabilitate al permisului de armă'' ceea ce înseamnă că periodic se vor face evaluări pentru a-l reînnoi. O altă modificare importantă se referă la condiţiile de acordare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor cu gaze, categorie care va fi supusă şi ea regimului autorizării similar armelor letale. Nici cele neletale de autoapărare cu bilă de cauciuc sau cele de paint-ball nu scapă de modificări. Va fi nevoie de un permis similar celui pentru armele letale şi pentru cele de agrement.

În noua lege a fost introdusă şi noţiunea de "armă de foc", iar folosirea unei asemenea arme va fi urmărită sistematic de la fabricant la cumpărător. A fost introdus şi conceptul de "valabilitate a permisului de armă'' ceea ce înseamnă că periodic se vor face evaluări.

Paşaportul emis până acum la cerere şi cu care se putea circula în spaţiul UE cu o armă va trebui să aibă de acum şi o aprobare a ţării destinatare. Se desfiinţează autoritatea naţională pentru omologarea armelor şi muniţiilor şi vor apărea certificatele periodice de inspecţie tehnică a armelor făcute de armurieri autorizaţi.

 



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close