Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguţa Vasilescu, despre criticile şefului statului pe legea salarizării: „Ghinion!”

Lia Olguţa Vasilescu, despre criticile şefului statului pe legea salarizării: „Ghinion!”

Lia Olguţa Vasilescu, despre criticile şefului statului pe legea salarizării: „Ghinion!”
Sursa foto: Foto: Facebook/PSD Dolj
29 Mai 2017   •   17:35

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a comentat luni criticile şefului statului Klaus Iohannis pe marginea legii salarizării, folosind un singur cuvânt: ''Ghinion''.

Întrebată la Parlament cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de proiectul legii salarizării, aceasta a spus: "Ghinion!", cuvânt folosit de şeful statului în campania electorală referitor la profesori.

Pe 22 mai, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Braşov, că îngrijorarea sindicatelor din administraţia publică cu privire la legea salarizării este îndreptăţită şi şi-a exprimat speranţa că Parlamentul şi Guvernul vor lua în considerare doleanţele acestora şi vor corecta proiectul legislativ.

''Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală, aşa, undeva, în aer. Este vorba despre funcţia publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel naţional. Şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală. (...) Legea salarizării este elaborată de Parlament şi Guvern şi dumnealor poartă şi răspunderea, dar au şi oportunitatea să facă un lucru bun şi le doresc să facă un lucru bun'', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Sindicatele din administraţia publică au anunţat pentru această săptămână mitinguri de protest în Capitală şi în întreaga ţară, principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close