Antena 3 CNN Actualitate Lider al clanului Corduneanu, achitat în justiție, după ce în primă instanță fusese condamnat la 14 ani de închisoare

Lider al clanului Corduneanu, achitat în justiție, după ce în primă instanță fusese condamnat la 14 ani de închisoare

Lider al clanului Corduneanu, achitat în justiție, după ce în primă instanță fusese condamnat la 14 ani de închisoare
08 Feb 2018   •   16:07

Curtea de Apel Iaşi l-a achitat definitiv pe unul dintre exponenţii familiei Corduneanu, Petronel, considerând că infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat nu există.

Petronel Corduneanu a mai scăpat şi de două infracţiuni de şantaj, judecătorii considerând că acestea s-au prescris.

Achitarea a venit la câteva zile după o altă bâlbâială de zile mari a autorităţilor, în ra­port cu clanul Corduneanu. Săptămâna trecută, acelaşi Petronel fusese reţinut de Poliţie pentru şantaj, însă eliberat din lipsă de probe, fără să fi fost dus măcar în faţa instanţei cu propunere de arestare.

„Oricât de radicală ar părea în ochii opiniei publice, este o soluţie firească, perfect legală, şi care vine să pună capăt calvarului prin care a trecut domnul Petronel Corduneanu şi familia sa în toţi aceşti ani în care simpla apartenenţă la familia Corduneanu a constituit temei pentru nenumărate abuzuri şi idei preconcepute despre persoana acestuia“, a spus ieri Alexandru Rîşniţă, avocatul lui Petronel Corduneanu pentru Ziarul de Iași.

×
Subiecte în articol: achitare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close