Antena 3 CNN Actualitate Care este linia de succesiune a Casei Regale a României, după retragerea Regelui Mihai

Care este linia de succesiune a Casei Regale a României, după retragerea Regelui Mihai

Care este linia de succesiune a Casei Regale a României, după retragerea Regelui Mihai
Sursa foto: Foto: romaniaregala.ro
02 Mar 2016   •   17:21

Linia de succesiune a Casei Regale a României este stabilită prin Normele Organice.

Odată cu retragerea Majestăţii Sale Regele Mihai, noul Şef al Casei Regale este Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, custodele Coroanei.

Prima persoană pe linia succesiunii este Alteţa Sa Regală Principesa Elena, urmată de Elisabeta Karina de România şi Principesa Sofia.

Potrivit romaniaregala.ro, Principesa Elena s-a născut la Lausanne, la 15 noiembrie 1950. A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei, Principesa Moștenitoare și Principesa Irina.

A studiat În Elveția și, de la o vârstă foarte tânără, a lucrat la Londra, în cadrul unei companii de restaurări de opere de artă.

S-a căsătorit la 20 iulie 1983 cu dr. Leslie Robin Medforth-Mills. Căsătoria a fost oficiată în aceeași biserică ortodoxă în care Principesa a fost botezată. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, născut la 1 aprilie 1985, și Elisabeta-Karina, născută la 4 ianuarie 1988. Principesa a divorțat de dr. Medforth-Mills în anul 1991.

Principesa Elena s-a căsătorit cu Excelenta Sa Domnul Alexander Nixon, în Anglia, la 14 august 1998. În anul 2013, la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, Principesa Elena și dl Nixon au celebrat căsătoria religioasă, în rit ortodox, într-o ceremonie oficiată de Înalt Preasfinția Sa Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei.

×
Subiecte în articol: Casa Regala a Romaniei Regele Mihai I
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close