x close

Fii alături de noi!

Care este linia de succesiune a Casei Regale a României, după retragerea Regelui Mihai

de 02 Mar 2016   •   17:21
Care este linia de succesiune a Casei Regale a României, după retragerea Regelui Mihai 16
Foto: romaniaregala.ro
Linia de succesiune a Casei Regale a României este stabilită prin Normele Organice.

Odată cu retragerea Majestăţii Sale Regele Mihai, noul Şef al Casei Regale este Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, custodele Coroanei.

Prima persoană pe linia succesiunii este Alteţa Sa Regală Principesa Elena, urmată de Elisabeta Karina de România şi Principesa Sofia.

Potrivit romaniaregala.ro, Principesa Elena s-a născut la Lausanne, la 15 noiembrie 1950. A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei, Principesa Moștenitoare și Principesa Irina.

A studiat În Elveția și, de la o vârstă foarte tânără, a lucrat la Londra, în cadrul unei companii de restaurări de opere de artă.

S-a căsătorit la 20 iulie 1983 cu dr. Leslie Robin Medforth-Mills. Căsătoria a fost oficiată în aceeași biserică ortodoxă în care Principesa a fost botezată. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, născut la 1 aprilie 1985, și Elisabeta-Karina, născută la 4 ianuarie 1988. Principesa a divorțat de dr. Medforth-Mills în anul 1991.

Principesa Elena s-a căsătorit cu Excelenta Sa Domnul Alexander Nixon, în Anglia, la 14 august 1998. În anul 2013, la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, Principesa Elena și dl Nixon au celebrat căsătoria religioasă, în rit ortodox, într-o ceremonie oficiată de Înalt Preasfinția Sa Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei.
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Oana Radu, poveste de viaţă emoţionantă! „Mama mă implora să nu mai mănânc”

Oana Radu are o poveste de viaţă emoţionantă. Invitată în cadrul emisiunii „Star Chef”, vedeta a vorbit despre momentul în care s-a hotărât să mănânce...

24 Iul 2016  •  15:11

sati