Antena 3 CNN Actualitate A fost găsită lista lui Salah Abdeslam cu ţintele de atac! Ce alte instituții din Franța vizase teroristul

A fost găsită lista lui Salah Abdeslam cu ţintele de atac! Ce alte instituții din Franța vizase teroristul

A fost găsită lista lui Salah Abdeslam cu ţintele de atac! Ce alte instituții din Franța vizase teroristul
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
25 Mai 2016   •   12:12

O listă cu posibile ţinte de atac din Franţa a fost găsită în memoria unui calculator din apartamentul unde s-a ascuns Salah Abdeslam, printre acestea numărându-se cartierul parizian La Defense, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg şi aeroportul Toulouse-Blagnac.

Salah Abdeslam, singurul terorist în viaţă care a participat la atacurile de la Paris, schiţase o listă cu locuri din Franţa unde intenţiona să comită noi atacuri, potrivit BFMTV, citat de Le Figaro.

Printre aceste locuri se numărau cartierul parizian La Defense, care a fost vizat şi de Abdelhamid Abaaoud, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg şi aeroportul Toulouse-Blagnac.

Potrivit BFMTV, un fişier găsit în memoria computerului şi denumit "Salah" conţinea în afară de această listă, înregistrări video cu atentatele de la Paris din noiembrie 2015, cu Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse şi Montauban din martie 2012, sau imagini de propagandă ale Stat Islamic.

Printre metodele de atac descrise în document se numără cele cu dronă, montarea unor bombe la bordul avioanelor sau atacuri armate.

×
Subiecte în articol: Salah Abdeslam Marsilia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close