Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, atac dur la Raed Arafat. Cum răspunde șeful ISU

Liviu Dragnea, atac dur la Raed Arafat. Cum răspunde șeful ISU

Liviu Dragnea, atac dur la Raed Arafat. Cum răspunde șeful ISU
de M.Z.    |    31 Aug 2016   •   22:37

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, miercuri, că departamentul pe care îl conduce nu l-a anchetat niciodată pe pilotul care a salvat o femeie în munții Piatra Craiului și nici nu intenționează să facă acest lucru, pentru că nici nu este de competența lor.

”Noi niciodată nu l-am pus sub anchetă pe pilot. (...) Nu îl anchetez eu, nici nu are cum departamentul să-l ancheteze”, a spus Raed Arafat, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Potrivit lui Arafat, singura instituție care îl poate ancheta pe pilot este Autoritatea civilă aeronautică.

Reacția vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a lăudat pe pilotul Constantin Apăvăloaie, care a executat o manevră complicată cu elicopterul pentru a salva o turistă în munți și l-a atacat pe secretarul de stat Raed Arafat după apariția informației că Apăvăloaie ar fi cercetat pentru manevra riscantă.

”Ar trebui să își dea singur (două plame - n.r.) pentru reacția pe care a avut-o”, a scris Dragnea, într-un comentariu pe Facebook.

”E posibil că a fost indus în eroare domnul Dragnea”, a comentat Arafat.

Constantin Apăvăloaei este cel care a pilotat elicopterul pe lângă stâncile ascuțite ale Munților Piatra Craiului, salvând-o pe femeia accidentată în vârstă de 44 de ani care rămăsese blocată pe munte, la 2.000 de metri altitudine. Turista din București căzuse 30 de metri într-o crevasă și nu se mai putea întoarce la traseu.

Cu două ore înainte, echipa SMURD nu reușise să ajungă la turistă: după ce pilotul SMURD zburase timp de o oră pe deasupra zonei, el decisese că nu poate duce misiunea la bun sfârșit.

Inițial, solicitarea pilotului de la compania privată de a interveni pe cont propriu a fost refuzată din cauza riscurilor prea mari.

SMURD, 7.000 de intervenții într-un an

SMURD are într-un an aproximativ 7.000 de intervenții, inclusiv în munte.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close