Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Vom cere explicații despre "lista neagră"

Liviu Dragnea: Vom cere explicații despre "lista neagră"

Liviu Dragnea: Vom cere explicații despre "lista neagră"
19 Mar 2018   •   14:42

Liviu Dragnea a făcut declarații despre faptul că în această săptămână se va înființa o comisie în vederea aprobării planului de aderare la moneda euro. 

"În această săptămână, prin hotărâre de guvern, se va înființa Comisia Națională pentru aprobarea planului de fundamentare și de aderare la moneda euro până în 2024, comisie din care vor fi invitați să facă parte reprezentanți din Academia Română, Guvern, părți interesate din societatea românească, societatea civilă, alte instituții, structuri asociative ale autorităților locale, astfel încât până la 15 noiembrie calendarul de implementare și planul de acțiune și de măsuri să fie aprobate și începând cu 1 ianuarie 2019 să înceapă să se implementeze aceste măsuri", a spus Liviu Dragnea. 

Șeful Camerei Deputaților a mai vorbit și despre solicitarea premierului Dăncilă la Comisia Europeană pentru a afla cine  a stat la baza întocmirii "listei negre".

"Doamna prim-ministru ne-a informat că Guvernul și Ministrul Justiției vor transmite o scrisoare de solicitare de clarificări la Comisia Europeană în legătură cu acest document în care să încerce să afle și să aflăm cu toții ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sutn informațiile pe care s-au bazat. Din ce în ce mai mulți care și-au exprimat un punct de vedere consideră și se poate considera că de fapt aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiție din România și se poate spune că de fapt era o inducere a unei direcții ca acele persoane neapărat să fie condamnate. Nouă ni se pare foarte grav și de aceea susținem demersul doamnei prim-ministru", a mai spus Dragnea. 

Tot astăzi, doamna prim-ministru ne-a informat că va face o analiză și de la 2012 până astăzi să vedem dacă au mai fost solicitări și dacă au mai fost propuneri de nume și prenume într-un document emis de Comisia Europeană sau din partea MCV.

În ceea ce privește desecretizarea protocoalelor, Liviu Dragnea a spus că susține decizia premierului Dăncilă. 

"Eu susțin fără rezerve și apelul public al doamnei prim-ministru. L-am făcut și eu anul trecut. Și tot astăzi am înțeles că ministrul Justiției va solicita în mod oficial Ministerului Public desecretizarea acestor protocoale, mai ales în condițiile în care au fost câteva audieri la comisia SRI. Am aflat tot public că domnul Claudiu Manda s-a exprimat că va cere să desecretizeze aceste protocoale. S-a tot vorbit despre faptul că aceste protocoale au fost făcute în baza unor decizii CSAT, dar am văzut cu toții comunicatul CSAT care este corect. CSAT-ul nu a aprobat niciodată aceste protocoale. Nu văd de ce aceste protocoale să nu fie făcute publice", a spus Dragnea.

Întrebat dacă a participat la evenimente SRI, Liviu Dragnea a confirmat. "Eu nu am negat niciodată. Am fost la evenimente oficiale, se făceau se Ziua Națională, de ziua SRI sau alte evenimente oficiale la care erau oameni cu diverse funcții din statul român. Eu nu am fost la ziua niciunui șef din SRI, ca să limpezim lucrurile, și nici n-am tăiat vreun porc la SRI". 

Cât despre flagrantul care urma să-i fie făcut, despre care a vorbit și Victor Ponta, Liviu Dragnea a spus "eu din câte știu, flagrantul se organizează fără ca cel vizat să știe. Dar am constatat și eu că cineva știa, cineva putea să intervină în dosare, cineva putea să pornească sau să oprească dosare". 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Liviu Dragnea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close