Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit cel mai bogat patron de hotel din Cluj

A murit cel mai bogat patron de hotel din Cluj

A murit cel mai bogat patron de hotel din Cluj
Sursa foto: Foto: hotelnapoca.ro
13 Sep 2016   •   22:26

Ioan Ghiran, supranumit de presa locală drept cel mai bogat patron de hoteluri din Cluj, s-a stins din viață, după ce a suferit un infarct. În 2015, el a fost internat de urgență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a stat o perioadă în comă, scrie monitorulcj.ro.

Milionarul a cumpărat Grand Hotel Napoca în 1997, afacere pe care a condus-o alături de soţia Ana Maria şi de fiica Roxana. În 2008, în timp ce industria hotelieră alături de celălalte ramuri ale economiei începuseră să alunece pe panta crizei financiare, Grand Hotel Napoca a îndrăznit să facă un pas contra furtunii: conversia la 4 stele.

Hotelul, cu o suprafaţă totală de 14.000 metri pătraţi şi cu aproximativ 100 de angajaţi, are 160 de camere cu 320 de locuri.

Ioan Ghiran, patronul Grand Hotel Napoca, a murit astăzi după o lungă suferință.

 

Ghiran avea de mai mulți ani probleme cu inima. În 2015 el a fost internat de urgență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a stat o perioadă în comă. Ioan Ghiran ar fi suferit ieri dimineaţă un infarct. “Cu profundă durere anunţăm plecarea spre cele veşnice, astăzi a regretatului nostru soţ, tată, bunic, socru şi ginere. Petru Ioan Ghiran, un om plin de bunătate, iubitor de viaţă, care a trăit frumos şi simplu, lăsând în urma sa o familie îndurerată ce îl va pomeni mereu cu iubire şi cu infinită recunoştinţă”, a transmis familia.

Ioan Ghiran a fost printre cei mai bogaţi patroni de hoteluri din Cluj. A cumpărat Grand Hotel Napoca în 1997, afacere pe care a condus-o alături de soţia Ana Maria şi de fiica Roxana. În 2008, în timp ce industria hotelieră alături de celălalte ramuri ale economiei începuseră să alunece pe panta crizei financiare, Grand Hotel Napoca a îndrăznit să facă un pas contra furtunii: conversia la 4 stele. Hotelul, cu o suprafaţă totală de 14.000 metri pătraţi şi cu aproximativ 100 de angajaţi, are 160 de camere cu 320 de locuri. Roxana Ghiran, fiica regretatului om de afaceri, este şi vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Cluj.

Slujba de înmormântare va avea loc la capela cimitirului Central din Cluj-Napoca, joi, 15 septembrie 2016, ora 13:00.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/54137-ioan-ghiran_-patronul-grand-hotel-napoca_-a-murit#sthash.YjxAaJI2.dpuf

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close