Antena 3 CNN Actualitate Locale Apariție siderantă pe cer, în România. Oamenii au rămas muți de uimire. Ce a apărut deasupra Timișoarei - VIDEO

Apariție siderantă pe cer, în România. Oamenii au rămas muți de uimire. Ce a apărut deasupra Timișoarei - VIDEO

Apariție siderantă pe cer, în România. Oamenii au rămas muți de uimire. Ce a apărut deasupra Timișoarei  - VIDEO
18 Oct 2017   •   16:48

Un fenomen bizar a fost suprins în imagini de un timișorean. Camera video montată pe bordul mașinii sale, aflată în trafic, a surprins ceea ce părea să înfățișeze un corp ceresc prăbușindu-se. În imaginile filmate și postate apoi pe YouTube se vede un obiect strălucitor ce lasă în urmă o dâră de lumină. Fenomenul dureaza doar cateva fractiuni de secundă.

Remus Boaţa, şef Observatorul Astronomic Timişoara, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro: ”E destul de greu de spus. Dacă ar fi fost un meteor, o stea căzătoare, asta nu e un lucru extrem de spectaculos pentru că atmosfera terestră e pătrunsă de mii astfel de mici corpulete pentru că sunt particule care pornesc de la un atom, până la, eu ştiu… Eu vă spun că nu este un corp ceresc. Dacă ar fi un meteor, nu e o chestie spectaculoasă. Dacă era un meteorit care să fi suferit o explozie în atmosferă, da, atunci era o chestie interesantă. Gândiţi-vă că vară când e curentul Perseidelor, e un curent de meteori. Dacă ar fi ajuns la o distanţă aşa joasă de pământ, dâra de lumină era mai lungă şi mai stufoasă. Mai mult de atât, meteorii ard undeva la limita superioară a atmosferei. Eu consider că e un efect luminos apărut pe parbrizul maşinii”.

×
Subiecte în articol: cer Timisoara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close