Antena 3 CNN Actualitate Locale Apariție surprinzătoare la Marea Neagră. Ce au găsit turiștii în Mamaia

Apariție surprinzătoare la Marea Neagră. Ce au găsit turiștii în Mamaia

Apariție surprinzătoare la Marea Neagră. Ce au găsit turiștii în Mamaia
14 Sep 2018   •   14:22

Turiştii care s-au aflat în aceste zile pe mai multe sectoare de plajă de pe litoralul românesc, unele din Mamaia, au observat meduze de culoare albastră.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bâlbă, consideră că meduzele în cauză, denumite rhizostoma octopus, sunt de două decenii în Marea Mediterană, dar au ajuns recent şi în Marea Neagră, potrivit publicaţiei constănţene Replica.

Specialiştii au precizat că meduzele albastre nu reprezintă un pericol pentru mediul marin şi pentru oameni deoarece nu există meduze veninoase în Marea Neagră, unde trăiesc mai multe specii din aceste creaturi marine.  Este bine, însă, să nu fie atinse deoarece pot elimina o substanţă generatoare de alergii şi iritaţii la persoanele mai sensibile.

Meduzele, bogate în colagen, motiv pentru care sunt folosite în industria farmaceutică, cosmetică, dar şi alimentară, eşuează de obicei pe plaje la sfârşitul verii, atunci când temperaturile scad, iar vântul suflă mai tare. Meduzele se hrănesc în general cu fitoplancton.

×
Subiecte în articol: Mamaia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close