Antena 3 CNN Actualitate Locale Autoritățile sunt în alertă! Peşti morţi, descoperiţi în râul Sărata din Buzău

Autoritățile sunt în alertă! Peşti morţi, descoperiţi în râul Sărata din Buzău

Autoritățile sunt în alertă! Peşti morţi, descoperiţi în râul Sărata din Buzău
05 Aug 2018   •   10:10

Autorităţile judeţului Buzău au declanşat o anchetă după ce a fost semnalată o posibilă poluare a râului Sărata, în dreptul staţiunii Monteoru. Indicii în acest sens sunt prezenţa unor peşti morţi, culoarea închisă a apei şi un miros fetid degajat de aceasta. 

O persoană a sesizat sâmbătă existenţa unor peşti morţi în apa râului Sărata care străbate localitatea Sărata Monteoru.  Imediat, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a dispus deplasarea pentru verificări a unei echipe mixte formate din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău, ISU Buzău şi ai Primăriei Merei, scrie adevarul.ro.   

La faţa locului, au fost efectuate verificări pe o porţiune de peste 2 km din albia râului şi s-a constatat prezenţa unor grupuri mici de peştişori morţi pe o porţiune de aproximativ 500 de metri cuprinsă între un hotel de pe malul stâng şi un restaurant de pe malul drept, în amonte, şi zona fostului camping, în aval.   

Tot pe acest tronson, nivelul apei este foarte scăzut, are o culoare închisă şi degajă un miros fetid. În amonte de zona hotelului şi restaurantului menţionate anterior, precum şi în aval de camping, nu a fost sesizată mortalitate piscicolă. Au fost prelevate probe de apă de către angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău pentru determinarea concentraţiei de cloruri, azotiţi, azotaţi, amoniu şi detergenţi. 

S-au mai luat probe din trei puncte: Izvorul nr. 6 (situat la 150-200 m în amonte de zona indicată), zona de evacuare a apelor uzate a hotelului şi zona de evacuare a apelor uzate a restaurantului.

×
Subiecte în articol: alerta autorităţi Buzau
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close