Antena 3 CNN Actualitate Locale Bebeluș din Galați, intoxicat cu nitriți. Micuțul a fost dus de urgență la spital cu un elicopter SMURD

Bebeluș din Galați, intoxicat cu nitriți. Micuțul a fost dus de urgență la spital cu un elicopter SMURD

Bebeluș din Galați, intoxicat cu nitriți. Micuțul a fost dus de urgență la spital cu un elicopter SMURD
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Iul 2019   •   17:14

Un bebeluş a fost la un pas de moarte după ce s-a intoxicat cu apa dintr-o fântână contaminată cu nitriţi. A fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD pentru ca micutul să ajungă mai repede la spitalul care îl putea trata. Părinţii nu şi-au închipuit nicio clipă că apa pe care o folosesc zilnic, inclusiv la prepararea laptelui praf, poate să le ucidă copilul.

A fost o cursă contra cronometru pentru salvarea bebeluşului. Părinţii acestuia au observat că se simte rău după ce a băut lapte praf preparat cu apa de la o fântână din sat. Au chemat imediat ambulanţa care l-a dus pe copil la spital.

Numai că medicii din Galaţi şi-au dat seama că nu au tot ce le trebuie pentru a-l trata pe copil aşa că au cerut intervenţia unui elicopter SMURD care să îl ducă într-un spital mai bine dotat.

Medicii atrag atenţia că apa din fântâni poate fi foarte periculoasă, dacă nu chiar fatală, mai ales pentru copiii mici. Părinţii bebeluşului intoxicat spun că folosec apa de la fântâna din sat de ani de zile, dar nu au avut probleme până acum.

Specialiştii de la Directia de Sănătate Publică Galați vor verifica acum toate sursele de apă din comună pentru a vedea dacă acestea pot pune în pericol sănătatea locuitorilor.

×
Subiecte în articol: bebelus Galați urgenta spital SMURD
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close