Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce au descoperit polițiștii în locuinţa unui celebru chirurg ortoped

Ce au descoperit polițiștii în locuinţa unui celebru chirurg ortoped

Ce au descoperit polițiștii în locuinţa unui celebru chirurg ortoped
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Mai 2017   •   19:19

17 arme letale şi neletale, pistoale de panoplie şi peste o sută de cartuşe letale au fost descoperite de poliţişti în locuinţa unui bărbat din Bihor. Bărbatul este cunoscutul medic ortopet Alexandru Gălăţeanu și va fi cercetat pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, potrivit adevarul.ro.

La începutul lunii mai, poliţiştii au făcut, de asemenea, un control la locuinţa bărbatului pentru a verifica modul de păstrare a armelor pentru care avea permis. În urma controlului, polişiştii au stabilit că, din cele 15 arme letale pe care bărbatul le deţinea legal, doar două se aflau la domiciliu, restul neputând fi prezentate.

„Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale şi a muniţiilor pentru acestea. De asemenea, conform dispoziţiei de anulare, cel în cauză avea obligaţia să depună de îndată armele şi muniţiile letale la un armurier autorizat, iar în termen de 10 zile să facă dovada depunerii acestora”, a precizat comisar de poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Întrucât medicul nu s-a conformat şi deţinea în continuare ilegal arme de foc, în cursul zilei de duminică, poliţiştii au făcut percheziţiile în timpul cărora au găsit şi două arme neletale pentru care bărbatul nu deţinuse niciodată permis.

Cercetările sunt continuate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

×
Subiecte în articol: Bihor
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close