Antena 3 CNN Actualitate Locale Este iarnă în mai multe zone din ţară. Cod galben de ninsori, până la ora 20.30

Este iarnă în mai multe zone din ţară. Cod galben de ninsori, până la ora 20.30

Este iarnă în mai multe zone din ţară. Cod galben de ninsori, până la ora 20.30
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Oct 2016   •   15:41

UPDATE 15.41 - Opt judeţe din zonele Moldovei, Munteniei şi Olteniei sunt vizate de o atenţionare nowcasting Cod galben de ninsori şi vânt, emisă joi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Conform prognozei, până la ora 19:00, în zona de câmpie a judeţului Mehedinţi, precum şi în judeţele Olt şi Dolj, se vor semnala intensificări susţinute ale vântului din sector predominant vestic, cu viteze ce vor atinge la rafală 50 - 60 km/h. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 20:00, în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze între 55 şi 60 km/h. 

De asemenea, până la ora 20:30, în zona de munte a judeţelor Neamţ şi Suceava sunt prognozate ninsori la altitudini de peste 1.000 de metri, precum şi vânt, cu viteze la rafală de până la 70 - 75 kilometri/oră, care vor determina scăderea vizibilităţii sub 100 de metri. 

UPDATE 12.50 - În mai multe zone din ţară iarna şi-a intrat deja în drepturi. În Pasul Prislop din Maramureş stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri. Drumul face legătura între Maramureş şi Moldova, iar în urma ninsorilor abundente din ultimele ore maşinile neechipate corespunzător au înaintat cu greu.

Firma care are în administrare drumul naţional 18 a trimis echipajele de deszăpezire.

Şi pe Rarău, în Suceava, ninge de la începututl săptămânii, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 centimetri pe munte si aproape 10 centimetri pe drumul de acces către cabana Rarău.

UPDATE 09.00 - Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare nowcasting Cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă în următoarele ore, în zona montană a unor judeţe din Muntenia şi Moldova. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:30, în zona montană a judeţelor Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1.000 de metri, se va semnala ninsoare însoţită de viscol, cu viteze la rafală de 65 - 70 km/h, care va determina scăderea vizibilităţii sub 100 de metri. 

----------------------------

Știrea inițială 08.54

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, valabilă până la ora 13:45. 

Potrivit meteorologilor, în aceste zone se va semnala vânt puternic, cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1.800 de metri, dar şi ninsoare.

Fenomenul va determina scăderea vizibilităţii sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ninge cod galben de ninsori ANM
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close