Antena 3 CNN Actualitate Locale Controale ANSVSA în toate aeroporturile şi porturile maritime şi fluviale

Controale ANSVSA în toate aeroporturile şi porturile maritime şi fluviale

Controale ANSVSA în toate aeroporturile şi porturile maritime şi fluviale
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2017   •   14:49

Toate aeroporturile şi porturile fluviale şi maritime în care acostează nave destinate transportului internaţional de pasageri şi mărfuri vor fi verificate, în acest sfârşit de săptămână, de către inspectorii sanitar veterinari, acţiunea având scopul de a preveni apariţia pestei porcine africane. Controlul vine în contextul notificărilor primite din partea Comisiei Europene cu privire la apariţia de noi focare în Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, Belarus, Rusia şi Ucraina, scrie news.ro. 

Potrivit unui comunicat ANSVSA, având în vedere notificările primite din partea Comisiei Europene cu privire la apariţia şi evoluţia unor noi focare de pestă porcină africană în anumite State Membre ale UE (Cehia, Estonia, Lituania, Polonia), precum şi în ţări terţe (Belarus, Rusia, Ucraina), conducerea instituţiei a dispus pentru sfârşitul acestei săptămâni, efectuarea unei acţiuni ample de control la nivel naţional.

Pe durata controlului, se va verifica modul de respectare a cerinţelor privind colectarea, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi a subproduselor nedestinate consumului uman, provenite de la mijloacele de transport internaţional aeriene şi navale.

În acest sens, inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor efectua controale în toate aeroporturile internaţionale şi în porturile fluviale şi maritime în care acostează nave destinate transportului internaţional de pasageri şi mărfuri.

Totodată, o atenţie deosebită va fi acordată verificării mijloacelor de transport care sosesc sau care au tranzitat ţările în care au evoluat focarele de pestă porcină.

 

×
Subiecte în articol: controale aeroport ANSVSA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close