Antena 3 CNN Actualitate Locale Demisie în fieful lui Klaus Iohannis

Demisie în fieful lui Klaus Iohannis

Demisie în fieful lui Klaus Iohannis
05 Mar 2016   •   00:13
Prefectul Județului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, a demisionat vineri, "având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din 5 iunie", se arată într-un comunicat de presă remis vineri, informează agerpres.ro.
 
"Prefectul Județului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis (...) prim-ministrului Dacian Julien Cioloș cererea de demisie. Având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul Ovidiu Sitterli a solicitat încetarea mandatului de prefect al județului Sibiu începând cu data de 4 martie 2016", se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.
 
Demisia prefectului vine la două zile după ce la instituția guvernamentală a fost înregistrat un referat privind încetarea mandatului președintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
 
"Ca urmare a adresei dvs nr.56/1.03.2016, vă facem cunoscut faptul că, la data de 2.03.2016 (...) a fost înregistrat la Instituția Prefectului — Județul Sibiu, Referatul Secretarului Județului Sibiu (...)", se arată, într-un răspuns, cu antetul și ștampila Consiliului Județean, adresat Organizației Județene a PNL, de secretarul județului Sibiu, Iordan Nicola.
 
PNL Sibiu a anunțat, marți, 1 martie, că i-a solicitat secretarului Consiliului Județean să întocmească și să transmită prefectului referatul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Ioan Cindrea, președintele CJ, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
 
Deputatul Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să-l demită pe Ovidiu Sitterli, prefectul județului Sibiu, dacă acesta nu îl demite pe Ioan Cindrea. Potrivit Ralucăi Turcan, fostul prefect, Ovidiu Sitterli, a "protejat mandatul' de președinte de Consiliu Județean al lui Cindrea.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, pe 22 februarie, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de Ioan Cindrea împotriva deciziei penale din data de 14 septembrie 2015, pronunțată de ÎCCJ, se arată în minuta postată pe site-ul instanței citate.
 
Ioan Cindrea a anunțat că nu va demisiona și spune că nu poate fi demis, în replică la solicitarea liberalilor adresată prefectului.
 
Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.
 

×
Subiecte în articol: Sibiu demisie
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close