Antena 3 CNN Actualitate Locale Gripa aviară lovește puternic România. Peste 200.000 de curcani, omorâţi în câteva zile pe platforma zootehnică Codlea - Brașov

Gripa aviară lovește puternic România. Peste 200.000 de curcani, omorâţi în câteva zile pe platforma zootehnică Codlea - Brașov

Gripa aviară loveşte puternic România. Un al doilea focar a fost confirmat la o fermă de curcani din Codlea, județul Brașov. Paguba se ridică la milioane de euro.

de Mia Lungu    |    31 Ian 2023   •   10:24

Gripa aviară a făcut ravagii pe platforma zootehnică din Codlea - Brașov. ANSVSA, împreună cu autoritățile, au instituit filtre pe o rază de 10 kilometri pentru decontaminare.

Primul focar a fost anunțat de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, saptamana trecuta la o fermă cu 65.000 de curcani. A doua zi, virusul H5N1 a fost confirmat într-o altă hală.

Între timp a devenit oficial al doilea focar secundar, într-o crescătorie cu 113.000 de păsări. Toate aparțin aceleiaşi societăți.

"Aceste focare au fost deja izolate. Sperăm ca până la sfârșitul acestei săptămâni să fie eradicat.

Neștiind care e cauza exactă pot apărea surprize, dar până în acest moment s-au făcut analize și la celelalte ferme de pe platforme și rezultatul e negativ.", spune prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsii.

În total, de peste 223.000 de curcani care vor fi sacrificaţi. Paguba se ridică la câteva milioane de lei.

Citește și: Focar de gripă aviară la o fermă cu peste 60.000 de curcani din Brașov! Măsuri severe pentru izolare: pe o rază de 10 km nu mai circulă nimeni

×
Subiecte în articol: gripa aviara Curcani România Codlea Brașov
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close