Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu într-un campus studențesc din Timișoara

Incendiu într-un campus studențesc din Timișoara

Incendiu într-un campus studențesc din Timișoara
09 Mai 2016   •   15:46

Zeci de studenţi din campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB) au fost evacuaţi dintr-un cămin studenţesc, după ce într-o cameră a izbucnit un incendiu, scrie agerpres.ro.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat a fost anunţat referitor la izbucnirea unui incendiu la una dintre camerele căminului numărul 2 din cadrul USAB Timişoara, la locul intervenţiei deplasându-se şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică, două autospeciale de transport persoane şi victime multiple, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, două ambulanţe SMURD, două ambulanţe SAJ, şase ofiţeri şi 30 de subofiţeri, două echipaje de poliţie. Comanda intervenţiei a fost preluată de conducerea ISU", se arată într-un comunicat al ISU Banat, remis luni AGERPRES.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul etajului doi al căminului.

Incendiul a fost lichidat într-un timp scurt, dar în urma acestuia a rezultat o cantitate foarte mare de fum care a inundat holurile căminului de la etajele superioare.

Au fost evacuate 49 de persoane, nefiind înregistraţi răniţi în urma incendiului.

"Intervenţia a fost dificilă din cauza fumului foarte gros eliberat în urma incendiului şi datorită unor persoane recalcitrante care au făcut necesară intervenţia echipajului de poliţie", mai menţionează ISU Banat.

Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric, respectiv un prelungitor electric suprasolicitat.

×
Subiecte în articol: incendiu Timisoara
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close