Antena 3 CNN Actualitate Locale Inundațiile au pus pe jar doar autoritățile. Cum au fost surprinși sătenii amenințați de viitură. „Oamenii ne ghidau cu paharul în mână”

Inundațiile au pus pe jar doar autoritățile. Cum au fost surprinși sătenii amenințați de viitură. „Oamenii ne ghidau cu paharul în mână”

Inundațiile au pus pe jar doar autoritățile. Cum au fost surprinși sătenii amenințați de viitură. „Oamenii ne ghidau cu paharul în mână”
Sursa foto: Foto: Facebook/Eduard Ionescu
16 Mar 2018   •   15:32

Inundațiile au creat probleme în 38 de localități din 14 județe, iar aproximativ 5.000 de pompieri, jandarmi și polițiști au fost pe teren pentru a salva oamenii. 

Cele mai mare probleme s-au înregistrat în Covasna, unde pompierii s-au mobilizat pentru consolidarea unui dig care era la un pas de a se rupe din cauza inundațiilor care au afectat județele Brașov și Covasna.

Dar un incident surprinzător a avut loc într-un sat care era amenințat să fie luat de viitură.

Sătenii nu erau deloc speriați că apele ar putea să le distrugă casele, ci stăteau în birt, cu paharele în mână, iar singurul lucru pe care aceștia l-au făcut a fost să îi ghideze pe pompieri  către dig.

„Să zicem că ești pompier și ești trimis să ajuți la consolidarea unui dig! De existența lui depind viețile oamenilor dintr-un sat. Și te grăbești, tu și colegii tăi, să ajungeți acolo...îți mai anunți și familia că nu vii acasă! Iar când ajungi în satul respectiv găsești birtul plin de oameni care...BEAU! Fără nicio grijă, fără nicio treabă ...doar te ghidează spre locul unde este digul! Intreb și eu pentru tine, cel care citești, TU CE AI FACE IN LOCUL POMPIERILOR?", a scris un martor, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: inundatii autorităţi pompieri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close