Antena 3 CNN Actualitate Locale Locul din România în care nimeni nu divorțează. Metoda extremă care i-a făcut pe oameni să se iubească din nou

Locul din România în care nimeni nu divorțează. Metoda extremă care i-a făcut pe oameni să se iubească din nou

Locul din România în care nimeni nu divorțează. Metoda extremă care i-a făcut pe oameni să se iubească din nou
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
18 Oct 2018   •   21:55

Turiștii din întraga lume vin din ce în ce mai des să viziteze locuri de poveste din România. Un astfel de loc plin de istorie și profunzime este localitatea Biertan.

Biertanul a fost întemeiat în secolul XIII de coloniștii săși care au îndrăgit zona pentru solul roditor și conditile viticole foarte bune.

Astăzi datorită constructilor deosebite, alături de frumoasă cetate fortificată, Biertanul se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Nu întâmplător cetatea fortificată este una dintre cele mai cunoscute din Transilvania, Localitatea a fost printre primele așezări germane de săși din întregul Ardeal. Pe lângă altarul impresionant și orgă impunătoare, de cetate este legată și o legendă celebră legată de divorț.

Se zice că soții certați înainte de divorț, erau închiși în cetate timp de două săptămâni și trebuiau să se suporte cu un singur pat, o singra lingură și un singur scaun.

Se zice că în 300 de ani în Biertan a fost un singur divorț. Deci metodă era una extrem de eficientă și dădea roade, astfel oamenii ieșeau de acolo iubindu-se mai mult că îaninte, potrivit citeste.info.

×
Subiecte în articol: Sibiu România divort
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close