Antena 3 CNN Actualitate Locale Un medic, cercetat pentru fapte de corupţie, s-a întors director în spitalul unde a fost prins în flagrant luând şpagă

Un medic, cercetat pentru fapte de corupţie, s-a întors director în spitalul unde a fost prins în flagrant luând şpagă

Un medic, cercetat pentru fapte de corupţie, s-a întors director în spitalul unde a fost prins în flagrant luând şpagă
03 Mai 2016   •   17:21

Profesorul Carmen Dorobăţ, medic cercetat pentru fapte de corupţie, a revenit pe funcţia de manager a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist, îşi reia atribuţiile de director după ce, în mai 2015, contractul de management încheiat cu Consiliul Judeţean Iaşi, ordonatorul de credite al Spitalului de Boli Infecţioase, i-a fost suspendat deoarece judecătorii hotărâseră ca medicul să fie judecat sub control judiciar. Carmen Dorobăţ şi-a reluat atribuţiile de director după ce judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, la finalul lunii martie 2016, să-i fie înlăturată măsura controlului judiciar. 

Ulterior, Consiliul Judeţean a dispus pe 22 aprilie revenirea medicului pe funcţia de manager a spitalului. „Prin această hotărâre, CJ a respectat şi a pus în aplicare decizia instanţei“, a arătat Sebastian Tătaru, purtător de cuvânt al CJ. 

Revenirea medicului judecat pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals intelectual pe funcţia de manager a Spitalului de boli Infecţioase a atras nemulţumirea mai multor membri din Consiliul de Administraţie al unităţii medicale care au refuzat să se prezinte la şedinţa de miercuri, 27 aprilie, în care trebuia să se ia act de noua schimbare de la nivelul conducerii. Mai mult, preşedintele CA, profesorul Mircea Onofriescu, reprezentantul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, şi-a dat demisia din această funcţie acuzând CJ că nu a respectat legea şi nu a anulat contractul de management chiar dacă avea bazele legale la îndemână.

Sursa: Adevarul

×
Subiecte în articol: medic spaga mita coruptie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close