Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de locatari nu mai pot ieși din bloc fără să încalce o proprietate privată

Mii de locatari nu mai pot ieși din bloc fără să încalce o proprietate privată

Mii de locatari nu mai pot ieși din bloc fără să încalce o proprietate privată
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Mai 2017   •   20:36

Locatarii din trei blocuri din Râmnicu Vâlcea nu vor mai putea ieşi din case decât prin încălcarea proprietăţii privată, în urma unei decizii a judecătoriei din oraş, prin care o societate comercială a fost pusă în posesia unei parcări. Decizia nu e definitivă şi va fi atacată de Primăria din oraş.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, problemele în ceea ce priveşte parcarea din faţa a trei imobile de pe bulevardul nicolae Bălcescu au pornit în urmă cu trei ani când, în urma cererii făcute în baza HG 834/1991, SC SOCOM SA primea de la Consiliul Judeţean Vâlcea titlul de proprietate pentru suprafaţa cuprinsă între blocurile 225, 50 şi 300, teren situat vizavi de Liceul Tehnologic „Oltchim”.

Pe această suprafaţă, societatea comercială solicita şi obţinea, în anul 2010, certificatul de urbanism în vederea elaborării unui Plan Urbanistic de Detalii (PUD) pentru construirea unei grădiniţe cu program normal.

Doi ani mai târziu, Primăria municipiului aproba prin PUD-ul, impunând, conform legislaţiei în domeniu, unele condiţii printre care asigurarea locurilor de parcare conform funcţiunilor zonei şi analiza circulaţiei carosabile şi pietonale pentru asigurarea deservirii clădirilor din zonă şi accesul autospecialelor – PSI, SMURD, ambulanţe şi altele. Pentru că se modifica categoria de folosinţă a terenului, solicitantul era, de asemenea, obligat să obţină acordul locatarilor blocurilor din zonă.

SC SOCOM SA nu a contestat în contencios administrativ această decizie a administraţiei locale, în schimb a atacat în instanţă decizia Primăriei municipiului, solicitând despăgubiri pentru o pretinsă lipsă de folosinţă a terenului.

Reprezentanţii municipalităţii mai spun că instanţa de judecată impune locatarilor din zonă să nu mai poată ieşi din blocuri altfel decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA, dar şi că accesul maşinilor de intervenţii într-o situaţie de urgenţă majoră este restricţionat de încălcarea unei proprietăţi private.

Hotărârea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea va fi atacată de municipalitate, la instanţa superioară.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: locatari blocuri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close