Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea tinerei în scaun cu rotile care a devenit medic în Iași. A învins sistemul și prejudecăţile celor din jur

Povestea tinerei în scaun cu rotile care a devenit medic în Iași. A învins sistemul și prejudecăţile celor din jur

Povestea tinerei în scaun cu rotile care a devenit medic în Iași. A învins sistemul și prejudecăţile celor din jur
Sursa foto: Foto: Facebook/Andreea Nechita
03 Ian 2018   •   19:36

Andreea Nechita are 25 de ani și este din Iași. Tânăra este imobilizată într-un scaun cu rotile din cauza unei boli genetice, dar acest lucru nu a împiedicat-o să își îndeplinească visul.

Timpul petrecut în spitale și pe la diferite centre de recuperare i-au intensificat aspirația de a urma Facultatea de Medicină. Această dorință a fost susținută și de speranța că într-o zi se va vindeca și va putea merge din nou.

„Având în vedere situația mea, mi-am dorit o meserie stabilă, în care să interacționez cu oamenii și să pot să îi ajut. Cine poate întelege mai mult suferință, decât cel care trece prin ea? Consider că abilitatea de a asculta și întelege pe cel în suferință este enorm de importantă și contribuie la tratamentul oricărei patologii. Cu siguranță aceste calități mă vor ajută să devin un medic bun", a spus Andreea pentru bzi.ro.

Anul abia încheiat, Andreea Nechita, împreună cu alți trei colegi, toți aflați în scaune cu rotile, au abolvit Facultatea de Medicină din Iași, iar acum sunt medici rezidenți.

×
Subiecte în articol: Iași medic scaun cu rotile
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close