Antena 3 CNN Actualitate Locale Prăpăd în Bistrița. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

Prăpăd în Bistrița. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

Prăpăd în Bistrița. Mii de locuințe au rămas fără curent electric
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2017   •   08:19

Ploile torenţiale sub formă de vijelie de miercuri au creat probleme în municipiul Bistriţa, oraşul Năsăud şi comuna Rodna, potrivit bilanţului întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, iar mii de gospodării au rămas temporar fără curent electric. 

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat, până la ora 19,20, sub incidenţa unei avertizări cod portocaliu de ploi. 

Mai mulţi cetăţeni din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor în vederea evacuării apei din curţi şi beciuri. Printre obiectivele inundate s-au numărat o grădiniţă şi o societate comercială. În sprijinul acestora au intervenit trei echipaje cu motopompe ale ISU, dar şi tei echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa. 

La acestea s-au adăugat cele peste 30 de intervenţii ale distribuitorului de apă la reţeaua de canalizare, care nu a mai făcut faţă cantităţii mari de apă pluvială şi, astfel, mai multe străzi şi intersecţii au fost inundate. 

Pe raza localităţii Rodna, comitetul local pentru situaţii de urgenţă a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie şi curăţarea, cu ajutorul unui buldoexcavator, a unei porţiuni de circa 200 metri din DN 17 D, pe un singur sens de mers, şi a trei drumuri comunale, acoperite cu aluviuni scurse de pe versanţi. 

De asemenea, au fost afectate două linii de electricitate medie tensiune (Năsăud - Beclean şi Bistriţa - Şieu), cu aproximativ 2.500 de abonaţi. În municipiul Bistriţa, aproximativ 2.000 de abonaţi din zona de nord a oraşului au rămas temporar fără energie electrică după ce un transformator electric s-a ars. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bistriţa vijelie inundatii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close