Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Tîrgu Mureș, mesaj dur pe tema Zilei Libertății Secuilor

Primarul din Tîrgu Mureș, mesaj dur pe tema Zilei Libertății Secuilor

Primarul din Tîrgu Mureș, mesaj dur pe tema Zilei Libertății Secuilor
08 Mar 2018   •   17:38

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că de Ziua Libertăţii Secuilor, care va fi organizată sâmbătă în municipiu, participanţii au tot dreptul să depună petiţii şi să manifesteze, însă nu trebuie să transforme oraşul în "circ".

"Au tot dreptul să depună petiţii, au tot dreptul să manifesteze. Singurul lucru pe care îl doresc este să nu transforme oraşul în circ, să pericliteze sănătatea sau integritatea vreunei persoane, indiferent că e jandarm sau demonstrant. Autorizaţie pentru marş vor avea, dar cu specificaţii. Veniţi, vă manifestaţi, vă spuneţi cu înflăcărare cuvântul, dar lucrurile nu se rezolvă aşa. Lucrurile se rezolvă mult mai bărbăteşte şi mult mai implicat", a afirmat Florea.

Edilul-şef a spus că îl încearcă o părere de rău când vede că municipiul Târgu Mureş, un oraş plăcut şi emancipat cultural în trecut, este considerat acum un loc al disputelor de către elitele politice.

"Populaţia de aici nu merită asemenea expuneri, nici românii, nici maghiarii. Dacă luăm valorile de aici, suntem cu mult înaintea altor oraşe. Dar unii nu vor, vor ca Târgu Mureş să fie un poligon de încercare', a susţinut Dorin Florea.

Sâmbătă, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuilor, vor avea loc o comemorare a secuilor martiri şi un marş de protest în favoarea autonomiei teritoriale.

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, organizatorul manifestării, a declarat că pe parcursul marşului va fi reluată solicitarea de autonomie teritorială, care, în opinia sa, nu ar însemna altceva decât recunoaşterea unui drept care cândva a fost recunoscut de statul român sub forma Regiunii Mureş Autonome Maghiare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: dorin florea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close