Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul unui oraș din județul Sibiu trage un semnal de alarmă. De ce a plecat pe jos la Bucureşti

Primarul unui oraș din județul Sibiu trage un semnal de alarmă. De ce a plecat pe jos la Bucureşti

Primarul unui oraș din județul Sibiu trage un semnal de alarmă. De ce a plecat pe jos la Bucureşti
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Sep 2017   •   20:20

Primarul din Copşa Mică, Daniel Mihalache, a plecat, luni, pe jos, spre Bucureşti, pentru a trage un semnal de alarmă, oraşul fiind în prag de faliment, din cauza penalităţilor pe care primăria trebuie să le plătească firmelor care au lucrat la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare.

Daniel Mihalache, primarul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, a scris, pe o reţea de socializare, că problemele oraşului au început în urmă cu 11 ani, când România îşi dorea să adere la Uniunea Europeană, dar avea foarte multe probleme de rezolvat, în vederea semnării acordului cu UE, printre care şi cele din Capitolul 22 privind protecţia mediului.

„Ministerul Mediului se angajează să rezolve problemele existente în oraşele Copşa Mică şi Zlatna (doua puncte fierbinţi pe harta României) prin finanţarea unor proiecte de mediu (apă şi canalizare, deşeuri etc), pe baza unei convenţii de finanţare aprobate prin ordonanţe şi legi date de Guvernul şi Parlamentul României. În baza acestui angajament, România închide negocierile cu Comisia Europeană, semnează acordul de aderare la Europa şi devine al 26-lea stat european. Investiţiile propuse de oraşul Copşa Mică s-au derulat conform convenţiei de finanţare până în anul 2009, când noul guvern a considerat că proiectele pornite nu mai sunt de actualitate şi a stopat finanţarea lor”, spune primarul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: oras primar Sibiu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close