Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele urmări ale cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă. Pereții unei școli s-au crăpat

Primele urmări ale cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă. Pereții unei școli s-au crăpat

Primele urmări ale cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă. Pereții unei școli s-au crăpat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Sep 2016   •   11:59

Şcoala gimnazială nr. 1 din localitatea Roşiori- comuna Răchiţi din judeţul Botoşani a fost afectată de cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat, luni, prefectul Dan Nechifor.

Acesta a declarat, pentru Agerpres, că în urma seismului cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-au înregistrat mai multe fisuri în pereţii exteriori ai şcolii.

'Am cerut specialiştilor de la Inspectoratul de Stat în Construcţii un raport de evaluare pentru a vedea dacă structura de rezistenţă a şcolii este afectată', a afirmat Nechifor.

În schimb, primarul din Răchiţi, Florin Bulgaru, susţine că unitatea de învăţământ ar putea pune în pericol elevii şi cadrele didactice.

'Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu sunt inginer de construcţii, chiar este pusă în pericol o parte din structura şcolii. Probabil că şcoala avea mici probleme, avea câteva fisuri care de abia se vedeau la ochi, dar cutremurul nu a făcut decât să scoată în evidenţă problemele existente la şcoală', a declarat Florin Bulgaru.

Primarul din Răchiţi cere alocarea urgentă de fonduri pentru consolidarea clădirii şcolii din Roşiori.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close