Antena 3 CNN Actualitate Locale Programul "Lapte și corn", suspendat integral după ce zeci de copii s-au îmbolnăvit

Programul "Lapte și corn", suspendat integral după ce zeci de copii s-au îmbolnăvit

Programul "Lapte și corn", suspendat integral după ce zeci de copii s-au îmbolnăvit
Sursa foto: Foto: www.wifss.ucdavis.edu
25 Noi 2015   •   20:48

Livrarea produselor din cadrul programului guvernamental "Lapte și corn" va fi suspendată temporar în unitățile de învățământ din județul Prahova, după ce 58 de copii s-au îmbolnăvit, informează Agerpres.

 
Autoritățile au anunțat inițial că se suspendă doar furnizarea de lapte de la firma care a câștigat licitația, însă ulterior s-a decis sistarea întregului program.
 
Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri seară, de Consiliul Județean (CJ) Prahova, distribuirea laptelui și a cornului se sistează începând de joi, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate pe mostrele prelevate de autorități după ce aproape 60 de elevi au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare, având nevoie de îngrijiri medicale.
 
"Dacă se constată că s-au îmbolnăvit copiii de la ceea ce a fost livrat, (...) se reziliază contractul și vom relua procedura, dacă se ajunge în această situație", a explicat vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJ Prahova, Bogdan Toader.
 
Autoritățile prahovene au demarat luni o anchetă epidemiologică, după ce inițial 32 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, în urma consumului de produse distribuite în programul guvernamental "Lapte și corn", numărul total al celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale ajungând ulterior la 58.
 
Valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi.
 
Firma care produce laptele distribuit în școlile din județul Prahova a fost amendată, în primăvara anului 2012, pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu după ce analizele au confirmat prezența stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecție alimentară la copii.
 

×
Subiecte în articol: lapte prahova
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close