Antena 3 CNN Actualitate Locale Record absolut! Cele mai scurte mandate de primari

Record absolut! Cele mai scurte mandate de primari

Record absolut! Cele mai scurte mandate de primari
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2016   •   20:22

Doi primari din Olt şi-au pierdut funcţiile, prefectului judeţului semnând ordinele de revocare. Primul are la activ o condamnare cu suspendare pentru fals în înscrisuri, cel de-al doilea este taxat pentru incompatibilitate, scrie Adevărul.

Cei doi sunt, astfel, primarii cu cele mai scurte mandate din judeţ, petrecându-şi în funcţie, în mandatul 2016-2020, mai puţin de două luni.

Primarul comunei Osica de Sus, pesedistul Cezar Filip, aflat la primul mandat, are la activ o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals. Acesta, în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul Primăriei Osica de Sus, a falsificat mai multe documente, însuşindu-şi mai multe sume de bani, în dauna unei societăţi care în perioada 2000 – 2009 a cumpărat teren agricol pe raza comunei.

Marin Mihăeşteanu, cel de-al doilea primar, tot PSD, care îşi încetează mandatul, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în iunie 2013, inspectorii constatând că ”Mihăeşteanu Marin s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 mai 2011 – 07 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Sprîncenata, cât şi cea de administrator al unei socitetăţi.

 

×
Subiecte în articol: alegeri locale
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close