Antena 3 CNN Actualitate Locale Revolta dintr-o comună din Botoșani, pe cale să ia sfârșit. Referendum pentru demiterea primarului

Revolta dintr-o comună din Botoșani, pe cale să ia sfârșit. Referendum pentru demiterea primarului

Revolta dintr-o comună din Botoșani, pe cale să ia sfârșit. Referendum pentru demiterea primarului
05 Ian 2017   •   19:11

O delegaţie a protestatarilor din comuna Corni a înregistrat joi după-amiază, la Instituţia Prefectului cererea oficială de declanşare a procedurii de referendum pentru încetarea mandatului primarului localităţii, Dorel Dorneanu, acuzat de nerespectarea promisiunilor din campania electorală. 

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, cererea înaintată prefectului are anexată lista cuprinzând 1.409 semnături care provin de la locuitori din toate localităţile comunei Corni, susţinători ai iniţiativei de schimbare a primarului. 

"În cererea depusă sunt trecute şi 19 motive care au stat la baza întregii acţiuni, principalul fiind nerespectarea promisiunilor făcute în campaniile electorale. Plângerile fac trimitere la neîntreţinerea drumurilor comunale, angajări ilegale în aparatul primăriei, nereguli privind gestionarea deşeurilor, dar şi în organizarea şedinţelor de consiliu local, reclamând, totodată, abuzuri privind proprietăţi publice şi private", se arată în comunicat. 

De asemenea, primarul este acuzat de încălcarea promisiunii privind organizarea unui festival tradiţional de datini şi obiceiuri de iarnă. 

"Listele de semnături vor fi verificate, iar, dacă se respectă toate condiţiile cerute de lege, se va trece la următorii paşi prevăzuţi de normele în domeniu. Voi putea emite ordinul de constituire a comisiei ce se va ocupa de organizarea referendumului. Dar, întâi de toate, se analizează foarte bine respectarea condiţiilor legale', a declarat prefectul Dan Nechifor, informează Agerpres.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: referendum primar demitere
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close