Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație disperată în Vama Veche. Hoții fac ravagii

Situație disperată în Vama Veche. Hoții fac ravagii

Situație disperată în Vama Veche. Hoții fac ravagii
24 Iul 2016   •   18:17

La Vama Veche s-au constituit unități de autoapărare din cauza hoților.  Primăria Limanu, de care aparține Vama Veche, se confruntă cu absurdul unei lipse totale de dialog cu MAI, pentru că ministerul consideră că cifrele înregistrate sunt cele care contează, nu realitatea din teren.

În stațiunile mari sunt polițiști pe întreaga perioadă a anului, pentru că au mulți locuitori și peste 85% dintre spațiile de cazare înregistrate. În schimb, cu numai patru agenți și fără bani de benzină la secția de Poliție înființată anul trecut în Vama Veche, primăria Limanu se confruntă în timpul sezonului estival cu probleme grave.

 „Încercăm să le explicăm celor de la IPJ Constanța și de la MAI că avem o situație specială. Noi avem aici 30.000 de oameni, în 2 Mai și Vama Veche, nu 6.000, câți locuitori are comuna Limanu, conform recensământului. Aici nu se pot face calcule nici în funcție de suprafața localităților, care este foarte mică, nici în funcție de locurile de cazare declarate, pentru că sunt foarte mulți turiști aflați în tranzit, veniți din alte stațiuni sau dinspre Bulgaria. Nu putem să obținem mai mulți polițiști și nici măcar să înființăm mai mult de șase posturi în Poliția Locală, conform legislației în vigoare”, explică Daniel Georgescu, noul primar al comunei Limanu, potrivit jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: Vama Veche litoral mare MAI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close