Antena 3 CNN Actualitate Locale Terase deschise mai devreme, pentru fumători

Terase deschise mai devreme, pentru fumători

Terase deschise mai devreme, pentru fumători
15 Mar 2016   •   11:26

Intrarea în vigoare, din 16 martie, a legii care interzice fumatul în spațiile închise a făcut ca, în municipiul Bistrița, terasele din zona centrală să se deschisă cu două luni mai devreme față de perioada obișnuită.

În anii precedenți, contractele pentru terase erau semnate în perioada mai — octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat pentru Agerpres că, începând de marți, au obținut autorizație de funcționare șase terase amplasate pe pietonalul din centrul istoric, iar de la 1 aprilie în aceeași zonă va începe să funcționeze o a șaptea terasă.

De asemenea, în alte zone din oraș, domeniul public a fost închiriat pentru ca, începând cu data de 1 aprilie, să funcționeze încă opt terase.

În același timp, proprietarii restaurantelor care au și terase exterioare au decis să pună la dispoziția fumătorilor aceste spații, unele urmând să fie dotate cu aparate de încălzire a aerului.

O altă soluție găsită de cei care au decis să deschisă terasele în luna martie sunt păturile oferite clienților, mai ales pe timpul serii, având în vedere temperaturile scăzute specifice începutului de primăvară.

×
Subiecte în articol: fumat fumatori legea antifumat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close