Antena 3 CNN Actualitate Locale Tragedie la un spital din Capitală. Un bărbat a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greşit

Tragedie la un spital din Capitală. Un bărbat a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greşit

Tragedie la un spital din Capitală. Un bărbat a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greşit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   15:55

Caz șocant în spitalul Pantelimon din Capitală. Un pacient de 66 de ani a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greşit, scrie adevărul.ro.

Potrivit primelor informaţii, se pare că asistenta nu ar fi verificat fişa pacientului, internat pe secţia de Gastroenterologie, iar acesta a făcut un stop cardiorespirator. Ulterior, bărbatul a fost la Spitalul Floreasca, dar medicii de aici nu au mai putut face nimic ca să-l salveze.

"Incidentul s-a petrecut pe secţia de Gastroenterologie de la noi din spital. E vorba e un pacient de 66 de ani, care a primit sânge pe data de 14 aprilie, ulterior a făcut un stop cardiorespirator. Bărbatul a fost resuscitat şi a fost trimis prin transfer la Spitalul Floreasca din Capitală unde a şi decedat. Între timp au venit la noi în spital echipe de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Institutul de Hematologie, iar asistenta a fost suspendată din funcţie. Este prima dată când ne confruntăm cu un astfel de incident", a declarat doctorul Fiorella Mitoiu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Pantelimon, potrivit "Adevărul"

×
Subiecte în articol: decedat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close