Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei copii, dispăruți în apele Jiului. Doar doi au fost găsiți

Trei copii, dispăruți în apele Jiului. Doar doi au fost găsiți

Trei copii, dispăruți în apele Jiului. Doar doi au fost găsiți
25 Iul 2016   •   18:20

Trei copii cu vârste de 9 ani, 12 ani şi, respectiv, 13 ani şi un tânăr de 22 de ani au fost daţi dispăruţi, luni, în râul Jiu, în zona Podari, printr-un anunţ la 112 făcut de mama a trei dintre aceştia. 

După câteva ore de căutări, angajaţii ISU Dolj au reuşit să găsească pe doi dintre cei patru, care erau decedaţi la câţiva km de locul în care a fost anunţată dispariţia. 

Tania Vâlceanu, reprezentant al ISU Dolj, a declarat pentru AGERPRES că echipa de scafandri şi Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova continuă căutările celorlalţi doi dispăruţi. "Până în acest moment echipajul ISU a găsit o fetiţă de 12 ani şi un băiat de 22 de ani care, din păcate, erau decedaţi. Cei doi au fost găsiţi la circa 5 kilometri, respectiv 10 kilometri de locul în care a fost anunţată dispariţia", a declarat Tania Vâlceanu. 

ISU Dolj a remis, luni, un comunicat prin care face mai multe recomandări celor care doresc să meargă la scăldat, dar şi autorităţilor locale pe a căror rază teritorială există cursuri de apă. "Scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens; dacă nu ştiţi să înotaţi, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate; nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă; este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafeţe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare", precizează ISU Dolj. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dolj inecati copii disparuti
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close