Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei turiști, dați dispăruți în Munții Făgăraș. Salvamontiștii au plecat cu elicopterul în căutarea lor. Două persoane au fost localizate

Trei turiști, dați dispăruți în Munții Făgăraș. Salvamontiștii au plecat cu elicopterul în căutarea lor. Două persoane au fost localizate

Trei turiști, dați dispăruți în Munții Făgăraș. Salvamontiștii au plecat cu elicopterul în căutarea lor. Două persoane au fost localizate
Sursa foto: foto- Pixabay
10 Apr 2018   •   23:52

UPDATE: Una dintre persoanele localizate este Octavian, tânărul de 18 ani. Mama lui a postat un mesaj cutremurător pe pagina de Facebook. 

"Trupul lui Octavian a fost localizat din elicopter. Multumesc, copil vesel, pentru acesti 18 ani. Am fost cea mai implinita mama. Domnul sa ne lumineze sa umblam, asa, pe intuneric. Si acum, ca si la plecare, iti repet: ai grija, te iubesc. Mami", a scris mama băiatului pe Facebook. 

UPDATE: Încă o persoană din cele trei dispărute a fost localizată din elicopter. 

UPDATE: Raed Arafat a anunțat la Antena 3 că una dintre persoane a fost localizată. 

”Una dintre cele trei persoane rătăcite în Munții Făgăraș a fost identificată. Cel mai probabil, aceasta este decedată.”, a declarat Raed Arafat.

Trei turiști s-au pierdut în Munții Făgăraș, iar elicopterul de Salvamont Brașov îi caută peste tot. 

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat marţi că în urmă cu o săptămână a fost raportată dispariţia a trei turişti pe un versant din Braşov, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată.

”Iniţial, dispariţia a fost anunţată de nişte prieteni ai turiştilor, însă când am luat legătura cu membrii familiei, aceştia ne-au spus să fim liniştiţi, că cei trei obişnuiesc să plece şi să nu dea semne câteva zile. Ulterior, în urmă cu trei zile, familia a revenit şi ne-a solicitat sprijn, astfel că se fac survolări cu elicopterul în Munţii Făgăraş”, a declarat Cornoiu, potrivit news.ro

Momentan nu au fost trimise echipe terestre din cauza riscului foarte mare de avalanșe care le-ar putea pune în pericol viața salvatorilor. 

În zona Munţilor Făgăraş, în ultimele zile au avut loc mai multe avalanşe, de aceea deocamdată căutăm din elicopter indicii ale prezenţei turiştilor, vrem să ne facem idee în ce vale s-ar afla. Ulterior, putem trimite echipele terestre, după evaluarea riscului de producere a unor avalanşe”, a mai spus preşedintele Salvamont.

×
Subiecte în articol: turisti muntii fagaras
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close