Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru "Bagdasar Arseni''! Ministerul Sănătăţii confirmă infecţia cu germeni din spital

Lovitură pentru "Bagdasar Arseni''! Ministerul Sănătăţii confirmă infecţia cu germeni din spital

Lovitură pentru "Bagdasar Arseni''! Ministerul Sănătăţii confirmă infecţia cu germeni din spital
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Iul 2016   •   14:45

Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătăţii.

''Concluzia raportului înaintat de inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti către Ministerul Sănătăţii în urma verificărilor de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" este următoarea: pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital. Asta înseamnă că bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistentă, sensibilă la Colistin) şi Klebsiella (rezistentă la Colistin) sunt dovedite ca prezenţă la pacient şi provin din spital'', se precizează în comunicatul citat.

În această săptămână, Inspecţia Sanitară a efectuat un control la "Bagdasar Arseni'', unde a constatat că există nereguli cu privire la respectarea normelor de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie, acesta fiind un serviciu externalizat de către spital. Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deşeurilor periculoase rezultate din activităţile medicale.

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close