Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru serviciile secrete rusești! Cine este creierul atacului terorist de pe aeroportul Ataturk

Lovitură pentru serviciile secrete rusești! Cine este creierul atacului terorist de pe aeroportul Ataturk

Lovitură pentru serviciile secrete rusești! Cine este creierul atacului terorist de pe aeroportul Ataturk
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iul 2016   •   16:08

Un cecen cu legături în organizația teroristă Statul Islamic este considerat a fi în spatele atentatelor de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, scrie Daily Mail.

Presa turcă scrie că cei trei kamikaze care s-au aruncat în aer erau cetățeni străini, care ar fi plecat din orașul sirian Raqqa, oraș controlat de ISIS. Ei ar fi acționat la comanda lui Akhmed Chataev, acesta având o poziție de comandă în cadrul ISIS, cu cel puțin 130 de luptători la dispoziția sa.

Despre Akhmed Chataev se scrie că a fugit din Rusia și a beneficiat de statut de refugiat în Austria, în urmă cu 12 ani. În ultima perioadă însă, acesta ar fi fost în Siria.

În 2008, Chataev, care a rămas fără o mână după ce i-a fost tăiată într-o închisoare rusă, a fost arestat în Suedia, pentru posesie ilegală de armă. El a stat un an în spatele gratiilor, după ce autoritățile au găsit în mașina sa mai multe arme Kalașnikov și gloanțe.

După ce și-a ispășit pedeapsa, el s-a mutat în Ucraina, apoi Georgia.

În luna ianuarie, un ziar din Rusia, apropiat al Kremlinului, relata că Chataev antrenează militanți pentru a comite atentate nu doar în Rusia, dar și în vestul Europei.  Mai mult, acesta ar fi ajuns liderul unei celule din Statul Islamic, responsabilă pentru organizarea unor atacuri în Rusia șI Europa.

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close