Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, mesaj pentru militari cu ocazia Zilei Armatei Române

Ludovic Orban, mesaj pentru militari cu ocazia Zilei Armatei Române

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a transmis un mesaj de mulțumire adresat militarilor români, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Ludovic Orban, mesaj pentru militari cu ocazia Zilei Armatei Române
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2020   •   11:27

În acest an, Ziua Armatei Române va fi sărbătorită fără public, din cauza restricţiilor.

Cu ocazia acestei zile, prim-ministrul României, Ludovic Orban a transmis un mesaj adresat militarilor români.

“Ziua de 25 Octombrie o dedicăm, ca în fiecare an, tuturor celor care au îmbrăcat haina militară luptând în trecut pentru apărarea țării și celor care, astăzi, sunt prezenţi permanent la datorie pentru a asigura capacitatea defensivă a României la un nivel adaptat cerințelor actuale de securitate sau ne reprezintă cu cinste în teatrele de operaţiuni din afara țării”, a spus Ludovic Orban în mesajul transmis.

Premierul reaminteşte că astăzi se împlinesc 76 de ani de când Armata Română a eliberat şi ultima localitate românească de sub ocupaţie străină, oraşul Carei, moment care a marcat eliberarea integrală a teritoriului naţional.

 “Cu gândul la jertfa zecilor de mii de militari morți, răniți sau dați dispăruți în ampla ofensivă desfășurată atunci, le suntem datori și recunoscători, lor și tuturor eroilor căzuți la datorie de-a lungul istoriei, pentru sacrificiul prin care au contribuit ca generațiile de astăzi să se bucure de o Românie stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, a mai spus Ludovic Orban în mesaj.

El şi-a exprimat aprecierea şi pentru militarii din Armata României de azi, subliniind devotamentul şi profesionalismul lor

„Apreciem în egală măsură activitatea și profesionismul militarilor care astăzi întăresc capacitatea defensivă a țării, la standarde euro-atlantice, și activează în teatrele de operațiuni internaționale sau misiuni desfășurate sub egida NATO, OSCE, ONU sau a Uniunii Europene. Sunt adevărați profesioniști, oameni devotați țării și hainei militare, care prin modul în care înțeleg să-și facă datoria întăresc credibilitatea României în plan extern”, a mai spus Ludovic Orban în mesaj.

Premierul a evidenţiat că România este privită ca un veritabil pilon de stabilitate şi securitate în regiune şi joacă un rol important în apărarea colectivă aliată

“Faptul că România a devenit de curând primul aliat de pe flancul estic al NATO care s-a dotat cu sistemul modern de rachete sol-aer Patriot, foaia de parcurs pe zece ani semnată cu partenerii americani privind obiectivele comune din domeniul apărării, modernizarea sectorului apărării şi securitatea în regiunea Mării Negre, exerciţiile la care au participat militarii români sau pe care le-a găzduit țara noastă pentru îmbunătățirea interoperabilității și capacității de apărare pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice sunt exemple concrete în acest sens”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

El le-a mulțumit militarilor români şi întregului personal al Armatei României şi a făcut şi o promisiune

"Îi asigur pe toți militarii activi că vom continua să-i sprijinim cu tot ceea ce ține de atribuțiile guvernamentale pentru asigurarea logisticii și instruirii lor la standardele asumate față de partenerii noștri strategici”, a mai precizat Ludovic Orban în mesajul adresat de Ziua Armatei Române.

Premierul şi-a exprimat apoi îngrijorarea faţă de situația celor răniți în diferite teatre de operații 

"Chiar în această săptămână militari români în misiune au fost răniți în Afganistan. Le doresc însănătoșire grabnică și le oferim tot sprijinul medical de care au nevoie. Merită întregul nostru respect și toată atenția necesară în aceste momente dificile pentru ei”, a mai transmis Ludovic Orban în mesaj.

Prim-ministrul a mai precizat că este alături de familiile militarilor care şi-au pierdut viaţa de-a lungul anilor în diverse misiuni de menţinere a păcii

Nu au fost uitaţi puținii veterani de război militarii-veterani din teatrele de operații și de toți cei pentru care cariera militară nu reprezintă doar o aspirație personală, ci un mod de a pune umărul la apărarea și la prestigiul României, pe care premierul i-a asigurat de sprijinul necesar.   

"Îmi doresc ca valorile apărate de ei cu atât curaj, determinare, suferință și de multe ori prin jertfă, din păcate, să le transmitem și generațiilor noi de copii și tineri! La mulți ani, Armatei Române și tuturor militarilor”, a încheiat mesajul prim-ministrul Ludovic Orban.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Armata Română
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close