Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, prima reacție după decizia de achitare: „Mi s-a făcut dreptate. Am ieșit întărit după acești doi ani de încercări”

Ludovic Orban, prima reacție după decizia de achitare: „Mi s-a făcut dreptate. Am ieșit întărit după acești doi ani de încercări”

Ludovic Orban, prima reacție după decizia de achitare: „Mi s-a făcut dreptate. Am ieșit întărit după acești doi ani de încercări”
05 Mar 2018   •   18:12

Ludovic Orban a avut o primă reacție după decizia de achitare dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

„Nu mi-a fost ușor. Ultimii doi ani de zile au reprezentat o grea încercre, atât ăentru mine, cât și pentru familia mea. A fost o încercare grea pentru prietenii mei și colegii mei de partid. În toată această perioadă, nu am făcut altceva decât să-mi susțin în fața procurorului, în primă fază, apoi în instanță nevinovăția să spun că nu am comis nicio faptă, nicio lege.

După cum bine știți, din momentul în care s-a început urmărirea mea penală am renunțat la toate funcțiile de partid, nu am mai candidat la Primărie, nici în Parlament. Așa mi s-a părut normal, firesc și corect pentru orice democrație în care există domnia legii. Nimeni nu este mai presus de lege și pentru a fi judecat ca orice om obișnuit. Nu am atacat DNA, sistemul de justiției, nu m-ați văzut cu bodyguarzi la Înalta Curte, nu am protestat.

Mi s-a făcut dreptate. Încrederea mea în puterea judecătorească, s-a dovedit corectă și așa cum mie mi s-a făcut dreptate, oricărui cetățean i se poate face dreptate.

După acești doi ani de încercare grea am ieșit întărit, sunt și mai determinat și mai hotărât și mai motivat să construiesc PNL ca alternativa de care are nevoie România. Orice om poate face diferența clară între noi și celelalte formațiuni”, a declarat Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban 100 de minute
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close