Antena 3 CNN Actualitate Mai multe judeţe rămân joi sub cod portocaliu de caniculă. Nu se pune problema unui cod roşu

Mai multe judeţe rămân joi sub cod portocaliu de caniculă. Nu se pune problema unui cod roşu

Mai multe judeţe rămân joi sub cod portocaliu de caniculă. Nu se pune problema unui cod roşu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Iul 2015   •   17:42

Mai multe județe din România rămân și joi sub Cod Portocaliu de caniculă însă nu se pune problema emiterii unui Cod Roșu.

"Joi este posibil să fie cea mai caldă zi din acest an numai dacă se ating 40 de grade Celsius, pentru că 38-39 de grade Celsius am mai avut. Este la limită, greu de spus acum la zecimale. S-ar putea să se înregistreze o valoare mai ridicată în Lunca Dunării, Turnu Măgurele, o localitate din această zonă ar putea face o valoare care să se apropie mult de 40 de grade. Rămânem pe codurile deja anunțate. Ar trebui să avem peste 42 de grade Celsius ca să emitem Cod Roșu", a precizat, miercuri, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vineri, sâmbătă și duminică, vremea se va răcori, iar pentru săptămâna viitoare se estimează o vreme caldă, însă nu caniculară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic, valabilă în intervalul 29-30 iulie, în șase județe din partea de sud a țării și Municipiul București.

Conform datelor postate pe site-ul ANM, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv în Capitală, se vor atinge, joi, temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar izolat se pot înregistra valori în jurul a 40 de grade.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close