Antena 3 CNN Actualitate Mai puțin de zece persoane au protestat la Cotroceni, după decizia lui Klaus Iohannis de a desemna premier PSD

Mai puțin de zece persoane au protestat la Cotroceni, după decizia lui Klaus Iohannis de a desemna premier PSD

Mai puțin de zece persoane au protestat la Cotroceni, după decizia lui Klaus Iohannis de a desemna premier PSD
17 Ian 2018   •   22:09

Mai puțin de zece persoane au protestat la Palatul Cotroceni, miercuri seară, după desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier.

Imaginile au fost prezentate și la ”Sinteza Zilei”, după ce au fost transmise live pe pagina de Facebook a organizației care a organizat mini-protestul.

”Nu e niciun secret. Inițiativa România este a doamnei Monica Macovei” a explicat Mihai Gâdea.

”De 1 an de zile protestăm pentru a proteja justiția de subordonare politică, am contribuit la crearea de rețele civice, am inițiat un dialog instituțional onest cu autorități publice, inclusiv Președinția, am dezvoltat proiecte anticorupție, am monitorizat instituții pentru a consolida integritatea și transparența acestora, ne-am dăruit speranțele, implicarea, nopțile și banii pentru o Românie mai bună. Tot ceea ce am cerut înapoi a fost bună credință, solidaritate și determinare în a lucra împreună pentru a menține țara pe direcția democrației și statului de drept.

Modul în care Președintele României ne-a răspuns astăzi nouă, cetățenilor României, este cel puțin o dezamăgire. Putem înțelege aritmetica majorităților din Parlament, dar cu niciun chip nu putem înțelege:

1. De ce Președintele nu a făcut un minim efort de condiționare a desemnării candidatului PSD la funcția de prim-ministru de respectarea statului de drept și a independenței Justiției?

2. De ce Președintele a decis desemnarea doamnei Dăncilă la funcția de prim-ministru, deși tot târgul știe că asta echivalează cu numirea președintelui Camerei, condamnat penal și inculpat, la șefia Guvernului? Era singurul pesedist rămas în viață?

3. De ce Președintele ignoră de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Veneția ale societății civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei și ambasadelor statelor UE?

DE CE? Vom arăta această întrebare Președintelui în această seară, începând cu ora 21.00 în fața Palatului Cotroceni, intrarea Leu” este mesajul postat pe pagina de Facebook a Inițiativei România.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei protest cotroceni
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close