Antena 3 CNN Actualitate Malala Yousafzai. Cum s-a schimbat viața unei simple copile din Pakistan la patru ani după ce a fost împușcată în cap de talibani

Malala Yousafzai. Cum s-a schimbat viața unei simple copile din Pakistan la patru ani după ce a fost împușcată în cap de talibani

Malala Yousafzai. Cum s-a schimbat viața unei simple copile din Pakistan la patru ani după ce a fost împușcată în cap de talibani
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
01 Iul 2016   •   18:56

Familia laureatei Premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai a devenit milionară, după succesul de care s-a bucurat cartea cu memoriile tinerei atacate de talibani.

La patru ani de la nefericitul incident, care i-ar fi putut curma viața, compania înființată pentru a-i proteja drepturile de autor a făcut un profit de peste un milion de lire sterline, scrie Daily Mail.

Malala, care are acum 18 ani, a fost împușcată în cap în 2012 în timp ce se întorcea de la şcoală împreună cu două colege, în oraşul Mingora, Pakistan. După incidentul care a fost intens mediatizat, Malala a devenit o activistă înfocată în numele educației.

Firma Salarzai ltd., la care acționari sunt tatăl ei Ziauddin Yousafzai și mama ei Toor Pekai, a deținut peste două milioane de lire sterline într-un cont din bancă, în august anul trecut, potrivit The Times.

Malala, în vârstă de 17 ani în prezent, a supravieţuit după ce a fost împuşcată în cap şi s-a mutat în Marea Britanie, iar în 2014 a devenit cea mai tânără laureată a Nobelului pentru Pace.

Cartea ei ”I Am Malala” a fost publicată în 2013, în Marea Britanie, pentru aproximativ două milioane de lire sterline, și s-a vândut în peste 1,8 milioane de exemplare în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close