Antena 3 CNN Actualitate Situație aberantă la Spitalul Fundeni: „Am cheltuit cu spitalizarea tatălui unui procuror 212.000 lei, nedecontabili”

Situație aberantă la Spitalul Fundeni: „Am cheltuit cu spitalizarea tatălui unui procuror 212.000 lei, nedecontabili”

Situație aberantă la Spitalul Fundeni: „Am cheltuit cu spitalizarea tatălui unui procuror 212.000 lei, nedecontabili”
Sursa foto: Foto:internarefundeni.wordpress.com
22 Mar 2017   •   11:47

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a relatat cazul unui „tată de procuror general” în vârstă de 84 de ani, internat cu probleme de sănătate într-un spital din ţară, plimbat prin alte trei unităţi, într-o stare din ce în ce mai gravă, şi adus în cele din urmă la Fundeni, unde a rămas o lună, scrie adevarul.ro.

Cheltuielile institutului cu spitalizarea, 212.000 de lei, nu au mai putut fi decontate, pe motiv că spitalul depăşise de mult contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.  

Orban povesteşte că tatăl procurorului a fost internat la Câmpulung Moldovenesc, unde a stat câteva zile, dar, agravându-i-se problemele de sănătate, a fost transferat la spitalul din Suceava. După alte câteva zile, bolnavul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, de unde a ajuns peste nici o săptămână la Spitalul de Urgenţă din acelaşi oraş. De acolo a ajuns la noi în stop respirator. Pacientul, de 84 de ani, a fost resuscitat, ne-am ocupat de el", a spus Orban, care a dezvăluit că fiecare spital prin care trecuse îi pusese pacientului un alt diagnostic.  

Bolnavul a stat internat la Fundeni 30 de zile, iar când medicii de acolo au solictat ambulanţa ca să îl trimită pe acasă li s-a spus că nu sunt bani şi că trebuie să îl trimită spitalul.  

„Tot noi a trebuit să rezolvăm. Costul acestui pacient a fost de 212.000 de lei, pe care Casa nu mi i-a decontat, pe motiv că eu depăşisem de mult contractul cu Casa. Eu sunt convinsă că celelalte internări şi-au luat banii integral, iar noi n-am primit nimic", a mai spus Orban.

 

×
Subiecte în articol: CNAS
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close