Antena 3 CNN Actualitate Claudiu Manda: "Este clar că domnul Dragnea va fi invitat la Comisie"

Claudiu Manda: "Este clar că domnul Dragnea va fi invitat la Comisie"

Claudiu Manda: "Este clar că domnul Dragnea va fi invitat la Comisie"
14 Mar 2018   •   17:34

Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control a SRI, face noi afirmații referitoare la audierile lui Maior și Coldea. 

"Pot să vă spun că am avut și cu domnul Maior și cu domnul Coldea întrebări dacă s-a implicat vreodată în stabilirea cine să se afle în conducerea unui partid politic sau în vreun guvern și răspunsul a fost la domnul Maior nu și la domnul Coldea aproximativ la fel. Cred că mai degrabă a spus că dacă l-a întrebat cineva despre o persoană dacă ar fi bună sau nu, și-a exprimat un punct de vedere, dar niciodată nu a insistat pe acest subiect. Eu vă spun care au fost declarațiile celor doi", a spus Manda. 

"Despre dialogul domnului Coldea cu persoane politice am discutat în Comisie. Iar domnul Coldea a spus că vorbea de beneficiari legali de informații și erau miniștri, prim-ministrul, președintele țării. A spus și nume și sigur că dialogul era undeva pe zona de competență a acestor miniștri. De aici încolo, cele spuse în spațiul public sunt subiecte pe care trebuie să le lămurim", a mai spus Manda. 

Claudiu Manda a precizat că și Liviu Dragnea va fi chemat la Comisia de Control. 

"Este clar că domnul Dragnea va fi dat la Comisie, va trebui să avem cea de-a doua întâlnire cu domnul Coldea. Pe de altă parte, să vedem ce facem cu venirea domnului Băsescu, dacă vrea să vină. După care să vorbim de celelalte persoane pe care le invităm, inclusiv pe domnul Dragnea pentru că de fiecare dată când au fost sesizări în spațiul public și am invitat aceste persoane la Comisie am discutat chestiuni de detaliu ca să înțelegem perfect ce ne spun în fața Comisiei".

Întrebat când are de gând să-l cheme pe domnul Dragnea, Claudiu Manda a spus că "Am spus-o și o spun încă o dată că am votat să fie cele patru persoane invitate, domnul Maior, domnul Coldea, domnul Tăriceanu și domnul Băsescu, după care vom discuta de următoarele persoane pe care le vom invita la Comisie. Nu pot să vă spun o dată pentru Liviu Dragnea. E printre primele persoane pe care vrem să le invităm", a explicat Claudiu Manda. 

 

×
Subiecte în articol: Claudiu Manda SRI maior Coldea
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close