Antena 3 CNN Actualitate Manevra lui Augustin Lazăr. Parchetul Curții Alba îl contrazice pe Procurorul General

Manevra lui Augustin Lazăr. Parchetul Curții Alba îl contrazice pe Procurorul General

Manevra lui Augustin Lazăr. Parchetul Curții Alba îl contrazice pe Procurorul General
04 Noi 2018   •   21:28

Mihai Gâdea și Mircea Badea au prezentat în „Sinteza Zilei” cum manevra la care a apelat Augustin Lazăr, care a dat vina pe o grefieră în dosarul de clasare pentru președintele care i-a semnat decretul, a fost demontat de Parchetul Curții Alba.

A fost sau nu a fost grefiera? Cine este grefiera aflată în subordinea lui Lazăr, ce acte a făcut și normal cum a avut acces la celebra soluție de clasare. Răspunsul de la Parchet că nu există elemente obiective care să permită identificarea acestei grefiere care să fie în subordinea unui procuror. Ei spun că toate grefierele lucrează în subordinea tuturor. Cei de la Alba spun că este imposibil de stabilit ce rol a avut această doamnă, dar mai spun că acest dosar este un document individual și nu instituțional. Accesul la un dosar este asigurat prin dispoziția unui procuror în executarea unui ordin administrativ.

Pe de altă parte, a fost prezentată și manevra la care apelează Augustin Lazăr pentru a scăpa de revocare. Ce face? Procurorul General se gândește să conteste această decizie în instanță. La ce instanță apelează? La Alba Iulia.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Augustin Lazar
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close