Antena 3 CNN Actualitate Manifestație la Londra contra intervenţiei militare britanice în Siria

Manifestație la Londra contra intervenţiei militare britanice în Siria

Manifestație la Londra contra intervenţiei militare britanice în Siria
02 Dec 2015   •   00:08

Mai multe mii de persoane au manifestat marți la Londra contra planului prim-ministrului conservator David Cameron de a efectua lovituri aeriene în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), în ajunul un vot așteptat în parlament pe această temă, potrivit Agerpres.

Manifestanții au mărșăluit după-amiază în apropiere de parlament, în centrul capitalei britanice, ajungând apoi lângă sediile partidelor conservator și laburist, au constatat jurnaliști de la AFP.

"Nu bombardamentelor în Siria" sau "David Cameron, să-ți fie rușine!", scandau participanții, purtând pancarte "Opriți războiul".

"Atunci când bombardăm poporul unei țări, nu mai suntem în siguranță", a estimat Salma Yaqoob, responsabilă a organizației pacifiste Stop the War.

"Singura modalitate de a opri Statul Islamic este de a-i tăia finanțarea și a-i opri să aibă arme", a spus o altă manifestantă, Jenny Eyles.

Sâmbătă, aproximativ 5.000 de persoane au manifestat deja la Londra împotriva planului lui Cameron.

În timp ce forțele britanice efectuează deja raiduri aeriene în Irak contra SI, parlamentul va dezbate miercuri extinderea acestor operațiuni în Siria. David Cameron a decis să organizeze acest vot fiind sigur că dispune de o majoritate suficientă în favoarea unei astfel de intervenții.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close