Antena 3 CNN Actualitate Marian Vanghelie, audiat de procurorii DNA într-un nou dosar: „N-ai valoare dacă nu ești suspect”

Marian Vanghelie, audiat de procurorii DNA într-un nou dosar: „N-ai valoare dacă nu ești suspect”

Marian Vanghelie, audiat de procurorii DNA într-un nou dosar: „N-ai valoare dacă nu ești suspect”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Mai 2016   •   11:05

Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, a fost audiat joi dimineață de procurorii DNA într-un nou dosar.

Este vorba despre un dosar de abuz în serviciu.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost chemat de procurori în calitate de suspect, Marian Vanghelie a răspuns că „suspect e prenume naţional”.

„N-ai valoare dacă nu ești suspect”, a declarat el, joi, la Antena 3.

Primarul suspendat al Sectorului 5 se află sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. În 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA, alături de omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, cercetat pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infracţională a lui Vanghelie, este de aproape trei milioane de lei, susţin procurorii.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close