Antena 3 CNN Actualitate Marșul de protest în Prelungirea Ghencea s-a încheiat. Peste 1000 de persoane au participat

Marșul de protest în Prelungirea Ghencea s-a încheiat. Peste 1000 de persoane au participat

Marșul de protest în Prelungirea Ghencea s-a încheiat. Peste 1000 de persoane au participat
Sursa foto: Foto: Facebook/Initiativa Prelungirea Ghencea
01 Apr 2017   •   15:21

Update: Peste o mie de persoane au protestat sâmbătă, în Prelungirea Ghencea, cerând condiţii civilizate de circulaţie în zonă.

Protestatarii au mărşăluit pe traseul Ansamblul Primăvara (Prelungirea Ghencea nr. 100, sector 6) - intersecţia Prelungirea Ghencea cu Şoseaua de Centură - Domneşti şi retur până la Restaurantul Cartierul Latin (Prelungirea Ghencea nr. 53).

Ei au purtat pancarte cu mesaje precum "Păcăleală şi minciuni, nu mai credem în minuni", "Bulevardul Prelungirea Ghencea = Bulevardul păcălelilor gogonate", "11 ani de păcăleli ne ajung şi nu mai vrem" sau "Ne-am săturat de minciuni electorale". Pe parcursul marşului, ei au scandat sloganuri de genul "Avem drumuri ca la ţară, asta este Capitală?" sau "Nu vii cu noi, stai în noroi".

Pe traseu, protestatarii s-au oprit la fostele sere Militari, unde au fost dezvelite mai multe stele din carton cu numele responsabililor de situaţia din Prelungirea Ghencea începând cu anul 2006, iar la intersecţia Prelungirea Ghencea cu Şoseaua de Centură a fost realizată o cruce din lumânări, au fost depuse flori şi s-a ţinut un moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere din zona Prelungirea Ghencea şi Domneşti.

Iniţiatorii protestului, locuitori ai zonei, le-au solicitat autorităţilor locale modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, respectiv stradă cu patru benzi de circulaţie, trotuare, piste de biciclete şi pod peste centura Capitalei.

"Locuim în Prelungirea Ghencea şi în Domneşti, avem mari probleme de trafic, facem zilnic câte două ore traversând această zonă minunată, zonă fără trotuare, zonă plină de noroi, zonă plină de praf. Am avut promisiuni în 2006 că în această zonă se va face ceva. În continuare nu se întâmplă nimic sau cel puţin în această săptămână, înainte de protest, s-au făcut alte câteva promisiuni, dar fără termene exacte. Prin urmare, ne-am adunat astăzi în încercarea de a face un marş pe trotuarul inexistent, respectiv pe carosabil, pentru că aşa se întâmplă zilnic pentru copiii noştri, care vin de la şcoală şi care stau în noroi şi vor deveni bolnavi de astm pentru că este o zonă plină de praf", a declarat, pentru AGERPRES, Oana Calenciuc de la Asociaţia Iniţiativa Domneşti.

Știre inițială: Locuitorii din Prelungirea Ghencea și Domnești și-au început marșul de protest prin care cer să se lărgească strada Prelungirea Ghencea, să se facă trotuare și piste pentru biciclete.

Aceștia mai cer Ministerului Transporturilor să facă un pod peste Șoseaua de Centură. Traficul în zonă este de coșmar, deoarece circulația se desfaășoară doar pe o bandă pe sens, nu sunt trotuare, iar când plouă zona este plină de bălți.

Marșul se va derula între orele 11.00 și 15.00, pe traseul Ansamblul Primăvara (Prel. Ghencea nr. 100, sector 6) - intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură - Domnești retur Cartierul Latin (Prel. Ghencea nr. 53, Bragadiru, jud. Ilfov).

"Haideti cu noi in strada sa spunem Primariei capitalei si CNAIR-ului ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale! Si sa le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare. Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu str. Valea Oltului si cu Soseaua de Centura. Proiectul ,,Supralargire Prelungirea Ghencea - Domnesti", votat de Consiliul General al capitalei in 2006, este amanat de 10 ani si, in ciuda promisiunilor primite de la autoritati, nici anul asta nu e sigur ca vor incepe lucrarile. Stim de la Primaria capitalei ca inca nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate masuratorile limitei administrative dintre Bucuresti si Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansata licitatia pentru largire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR "Pasaj suprateran pe drumul judetean DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti" a durat aproape 2 ani si a fost castigata in final de o firma aflata in insolventa", se arata in anuntul postat pe Facebook de Asocia
ția Inițiativa Prelungirea Ghencea.

 

×
Subiecte în articol: pasaj
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close