Antena 3 CNN Actualitate Măsuri antiteroriste la absolvirea facultății

Măsuri antiteroriste la absolvirea facultății

Măsuri antiteroriste la absolvirea facultății
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Mai 2016   •   11:42

Pentru că printre absolvenţii din acest an s-au aflat şi câteva sute de străini, conducerea Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad a hotărât ca accesul în sala de festivităţi să se facă doar pe bază de act de identitate şi semnătură. Cei care au trecut cu bine de filtru au fost mai apoi căutaţi de arme în bagaje şi au fost verificaţi cu detectoarele de metale. Până şi buchetele de flori au fost atent studiate, scrie Digi24.

1.300 de persoane, studenţi şi părinţii lor, au participat la festivitatea de absolvire.

„Intrarea în incintă se face doar pe bază de invitaţii şi de hârtii, unde sunt trecute cu nume, nominal şi... carte de identitate, după care avem perimetrul unde se controlează cu detectoare de metale şi se face intrarea înăuntru, pentru siguranţa studenţilor”, a explicat Mariana Morar, responsabilul firmei de pază.

Nu toţi cei prezenţi au fost încântaţi.

„Măsurile de securitate sunt un pic exagerate pentru un asemenea eveniment, însă putem înţelege că este politica Universităţii şi tot ce au făcut este spre binele tuturor”, a spus un student străin.

„Sunt din Israel, da, sunt absolvent şi... cam exagerat puţin cu securitatea asta!”, adaugă un altul.

Nici rectorul Universităţii Vasile Goldiş, Coralia Cotoraci, nu a ştiut exact să explice de ce a fost nevoie de această desfăşurare de forţe, mai ales că nimeni nu sesizase că ar exista vreun pericol: „Aşa am considerat. Adică în general avem foarte mare grijă la studenţii noştrii”.

×
Subiecte în articol: Arad masuri de securitate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close